Hoe kun je jouw wall ball het beste gebruiken en onderhouden? Om de kwaliteit en levensduur van je wall ball te verlengen, adviseren wij om deze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Door verkeerd gebruik kan de wall ball onnodig beschadigd raken. Onderstaande tips zorgen ervoor dat hij, ondanks al jouw intensieve workouts, jarenlang mee gaat.

Algemene waarschuwing

Wij willen graag benadrukken dat het gebruik van sportartikelen gevaren met zich mee kan brengen. Indien je nog niet, of onvoldoende, getraind bent in het gebruik van een bepaald product, zul je deze ervaring op moeten doen onder begeleiding van een professional. Het gebruik van producten waar je niet in getraind bent, of het gebruik van te zware gewichten, vergroten de kans op blessures of ander lichamelijk letsel. Zorg ervoor dat je je altijd bewust bent van de mogelijke gevaren en probeer die, waar mogelijk, te verkleinen.

Gebruik een geschikte muur en ondergrond

In jouw crossfit box hebben ze waarschijnlijk een rubberen vloer en houten wand voor wall ball shots. Dit is niet zonder reden. Als jouw wall ball veelvuldig in contact komt met een ruwe, harde ondergrond, zal deze kunnen beschadigen en sneller slijten. Afhankelijk van de oefening die je met de wall ball uitvoert, zul je dus even moeten inschatting waarmee en met welke mate, je wall ball in contact komt met een bepaalde ondergrond.

Bij het doen van wall ball shots is het voornamelijk van belang dat de muur waar je tegen gooit vlak is. Speciaal daarvoor bestemde ijzeren of houten ‘targets’ zijn daarmee uiteraard het meest geschikt. Twijfel je aan de ondergrond? Een paar keer met je hand eroverheen wrijven geeft je een goede indicatie van wat je wall ball te wachten staat. Daarnaast is het verstandig om je wall ball regelmatig te controleren op beschadigingen en zo nodig een andere plek uit te zoeken voor je workout.

Maak je wall ball droog na gebruik

We gaan er natuurlijk vanuit dat je doorgaat als het even zwaar wordt en er voldoende gezweet wordt tijdens de WOD! Zweet is echter nat en zout en kan daardoor vrijwel ieder natuurlijk materiaal aantasten. Voor al je materiaal geldt dan ook, dat je het beste na gebruik er even een (hand)doek over heen kunt halen om het vervolgens droog op te kunnen bergen. Wil je helemaal voorkomen dat je wall ball nat wordt van het zweet, of wil je meer grip tijdens je workout? Dan adviseren wij het gebruik van magnesium grip gel.


Onze producten over dit onderwerp


Meer informatie over dit onderwerp

Beter in crossfit door plyometrie

Je hebt het misschien niet in de gaten maar je aan crossfit doet gebruik je plyometrie al vaker dan [...]

Waarom crossfit niet zonder wall ball kan!

Misschien heb je nog nooit gehoord een wall ball of zelfs van crossfit. Doe je al een tijdje aan [...]

Wall ball gebruik en onderhoud

Hoe kun je jouw wall ball het beste gebruiken en onderhouden? Om de kwaliteit en levensduur van je wall [...]


Alles voor jouw crossfit workout

De waardering van www.doubleunders.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 70 reviews.