Hoe kun je jouw kettlebell het beste gebruiken en onderhouden? Om de levensduur en kwaliteit van jouw kettlebell te vergroten, raden wij je aan om deze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Dit stuk ijzer koop je voor het leven en met een paar tips blijft hij in perfecte staat!

Algemene waarschuwing

Wij willen graag benadrukken dat het gebruik van sportartikelen gevaren met zich mee kan brengen. Indien je nog niet, of onvoldoende, getraind bent in het gebruik van een bepaald product, zul je deze ervaring op moeten doen onder begeleiding van een professional. Het gebruik van producten waar je niet in getraind bent, of het gebruik van te zware gewichten, vergroten de kans op blessures of ander lichamelijk letsel. Zorg ervoor dat je je altijd bewust bent van de mogelijke gevaren en probeer die, waar mogelijk, te verkleinen.

Kies een geschikte ondergrond voor het gebruik van je kettlebell

Allereerst is dit van belang voor je ondergrond; een kettlebell is zwaar en hard. Wees je dus bewust waar de hem neerzet of mogelijk laat vallen. Gebruik zo nodig een matje om de ondergrond te beschermen en gebruik hem niet op vloeren die kunnen barsten, scheuren of deuken.

Voor de kettlebell zelf, is het vooral de vraag of jij moeite hebt met beschadigingen. De werking wordt namelijk niet minder van een paar krassen of pitten in de onderkant. Het is een voorwerp wat gemaakt is om intensief gebruikt te worden en wij kiezen er dan ook persoonlijk voor om totaal niet voorzichtig om te gaan met onze kettlebells. De krassen en beschadigingen die ontstaan zijn de stille getuigen van intensieve workouts..

Kettlebell van 24kg op de grond tussen de voeten van een mannelijke crossfitter
Kettlebell van 24kg beginpositie

Maak je kettlebell droog na gebruik

We gaan er natuurlijk vanuit dat je doorgaat als het even zwaar wordt en er voldoende gezweet wordt tijdens de WOD! Zweet is echter nat en zout en kan daardoor vrijwel ieder natuurlijk materiaal aantasten en ijzer kan logischerwijs gaan roesten. Je kunt dan ook het beste na gebruik er even een (hand)doek over heen halen om hem vervolgens op een droge plek weg te zetten. Wil je helemaal voorkomen dat je kettlebell nat wordt van het zweet, of wil je meer grip tijdens je workout? Dan adviseren wij het gebruik van magnesium grip gel.


Onze producten over dit onderwerp

Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: 89,95.Huidige prijs is: 79,95.

Meer informatie over dit onderwerp

Kettlebell kopen? Welk type en gewicht?

Als je een kettlebell wilt kopen heb je keuze uit verschillende soorten en gewichten. Niet ieder type is aan [...]

Welke dumbbells heb ik nodig voor crossfit?

Dumbbells zijn niet weg te denken binnen crossfit. We kenden het zware stuk ijzer natuurlijk al uit de sportschool. [...]

Kettlebell gebruik en onderhoud

Hoe kun je jouw kettlebell het beste gebruiken en onderhouden? Om de levensduur en kwaliteit van jouw kettlebell te [...]


Alles voor jouw crossfit workout

De waardering van www.doubleunders.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 75 reviews.