Hoe kun je jouw setje gym ringen het beste gebruiken en onderhouden? Om jarenlang met plezier gebruik te kunnen maken van je gym ringen, adviseren wij je om ze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Met onderstaande tips verleng je de levensduur en kwaliteit van je ringen.

Algemene waarschuwing

Wij willen graag benadrukken dat het gebruik van sportartikelen gevaren met zich mee kan brengen. Indien je nog niet, of onvoldoende, getraind bent in het gebruik van een bepaald product, zul je deze ervaring op moeten doen onder begeleiding van een professional. Het gebruik van producten waar je niet in getraind bent, of het gebruik van te zware gewichten, vergroten de kans op blessures of ander lichamelijk letsel. Zorg ervoor dat je je altijd bewust bent van de mogelijke gevaren en probeer die, waar mogelijk, te verkleinen.

Kies een geschikt bevestigingspunt voor je gym ringen

Veiligheid staat voorop! Het is van groot belang dat je de gym ringen alleen bevestigd aan een constructie die in staat is om alle krachten op te vangen die op de banden komen te staan. Daarnaast moet de constructie de banden niet beschadigen als deze eroverheen bewegen. Een kleine beschadiging aan de banden kan de krachten die ze kunnen opvangen drastisch verminderen.

De kracht op de banden is afhankelijk van de oefening die je in de ringen uitvoert. Een statische oefening zorgt logischerwijs voor veel minder belasting dan een dynamische oefening. Daarnaast is de richting waarin de kracht wordt uitgeoefend bij een statische oefening veel beter in te schatten dan bij een dynamische oefening. Als uitgangspunt voor dynamisch gebruik, kun je ongeveer de volgende berekening aanhouden.

De kracht op de constructie = 7,5 X lichaamsgewicht in kg

Om de gym ringen op een veilige manier aan een daarvoor geschikte steen/beton of houten constructie te bevestigen, adviseren wij om gebruik te maken van onze plafondbevestiging set.

Nieuw
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: 85,85.Huidige prijs is: 74,95.

Bewaar de gym ringen op een droge plaats

Omdat de gym ringen van gelaagd hout zijn, is het belangrijk om te voorkomen dat ze voor langere tijd worden blootgesteld aan vocht. Een keer een regenbui of jouw bezwete handen zijn uiteraard geen probleem, maar maak ze daarna wel goed droog. Hout kan gaan uitzetten door water en als de ringen nat worden opgeborgen kan er, net als ieder houteb product, schimmel ontstaan. Zorg er dus voor dat je ze niet nat opbergt en dat ze na gebruik voldoende kunnen drogen/luchten. Een dichte bak of afgesloten zak, is dan ook geen geschikte plek om ze in te bewaren.

Inspecteer de banden met enige regelmaat

De banden van je gym ringen zijn voldoende stevig om alle krachten op te vangen die jij op ze uitoefent. Desondanks is het noodzakelijk om ze vóór gebruik te controleren op onregelmatigheden en eventueel ontstane beschadigingen. Indien er een scheurtje of een gaatje is ontstaan in de band, is deze ongeschikt voor gebruik en dient deze vervangen te worden. Het is niet veilig om de band dan nog langer te gebruiken!


Onze producten over dit onderwerp

Nieuw
Uitverkocht
Oorspronkelijke prijs was: 85,85.Huidige prijs is: 74,95.

Meer informatie over dit onderwerp

Gym ringen kopen? Welke dikte en waar let je op?

Als je van plan bent om gym ringen te kopen, kunnen we beamen dat het een uitstekend idee is. [...]

Gym ringen gebruik en onderhoud

Hoe kun je jouw setje gym ringen het beste gebruiken en onderhouden? Om jarenlang met plezier gebruik te kunnen [...]


Alles voor jouw crossfit workout

De waardering van www.doubleunders.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 75 reviews.