Hoe kun jij jouw dumbbell het beste gebruiken en onderhouden? Om de kwaliteit en levensduur van jouw dumbbell te vergroten, adviseren wij je op deze op de juiste wijze te gebruiken en te onderhouden. Met een aantal praktische tips, voorkom je onnodige slijtage en gaat je dumbbell de rest van je leven mee!

Algemene waarschuwing

Wij willen graag benadrukken dat het gebruik van sportartikelen gevaren met zich mee kan brengen. Indien je nog niet, of onvoldoende, getraind bent in het gebruik van een bepaald product, zul je deze ervaring op moeten doen onder begeleiding van een professional. Het gebruik van producten waar je niet in getraind bent, of het gebruik van te zware gewichten, vergroten de kans op blessures of ander lichamelijk letsel. Zorg ervoor dat je je altijd bewust bent van de mogelijke gevaren en probeer die, waar mogelijk, te verkleinen.

Kies een geschikte ondergrond

Allereerst is dit van belang voor je ondergrond; een dumbbell is zwaar en hard. Wees je dus bewust waar de hem neerzet of mogelijk laat vallen. Gebruik zo nodig een matje om de ondergrond te beschermen en gebruik hem niet op vloeren die kunnen barsten, scheuren of deuken.

Voor de dumbbell zelf, is het vooral de vraag of jij moeite hebt met beschadigingen. De werking wordt namelijk niet minder van een paar krassen of pitten. Het is een voorwerp wat gemaakt is om intensief gebruikt te worden en wij kiezen er dan ook persoonlijk voor om totaal niet voorzichtig om te gaan met onze dumbbells. De krassen en beschadigingen die ontstaan zijn de stille getuigen van intensieve workouts..

Maak het handvat van je dumbbell droog na gebruik

We gaan er natuurlijk vanuit dat je doorgaat als het even zwaar wordt en er voldoende gezweet wordt tijdens de WOD! Zweet is echter nat en zout en kan daardoor vrijwel ieder natuurlijk materiaal aantasten en ijzer kan logischerwijs gaan roesten. Je kunt dan ook het beste na gebruik er even een (hand)doek over heen halen om hem vervolgens op een droge plek weg te zetten. Wil je helemaal voorkomen dat het handvat van je dumbbell nat wordt van het zweet, of wil je meer grip tijdens je workout? Dan adviseren wij het gebruik van magnesium grip gel.


Onze producten over dit onderwerp

Uitverkocht
79,95

Meer informatie over dit onderwerp

Beter in crossfit door plyometrie

Je hebt het misschien niet in de gaten maar je aan crossfit doet gebruik je plyometrie al vaker dan [...]

Welke dumbbells heb ik nodig voor crossfit?

Dumbbells zijn niet weg te denken binnen crossfit. We kenden het zware stuk ijzer natuurlijk al uit de sportschool. [...]

Dumbbell gebruik en onderhoud

Hoe kun jij jouw dumbbell het beste gebruiken en onderhouden? Om de kwaliteit en levensduur van jouw dumbbell te [...]


Alles voor jouw crossfit workout

De waardering van www.doubleunders.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 70 reviews.