Wat is belangrijk bij het gebruik en onderhoud van je speed rope? Om de levensduur en kwaliteit van je speed rope te verlengen, adviseren wij je om deze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Gelukkig heeft je speed rope vrijwel geen onderhoud nodig. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je speed rope de vele intensieve workouts moeiteloos kan doorstaan!

Algemene waarschuwing

Wij willen graag benadrukken dat het gebruik van sportartikelen gevaren met zich mee kan brengen. Indien je nog niet, of onvoldoende, getraind bent in het gebruik van een bepaald product, zul je deze ervaring op moeten doen onder begeleiding van een professional. Het gebruik van producten waar je niet in getraind bent, of het gebruik van te zware gewichten, vergroten de kans op blessures of ander lichamelijk letsel. Zorg ervoor dat je je altijd bewust bent van de mogelijke gevaren en probeer die, waar mogelijk, te verkleinen.

Houd rekening met de ondergrond

Je speed rope heeft een staalkabel met PU coating en is daarmee extra beschermd tegen vocht en beschadigingen. Desondanks kan een ruwe, harde ondergrond er voor zorgen dat de coating beschadigd en de kabel daardoor snel slijt. Daarom dien je altijd rekenschap te nemen van de ondergrond waar je op springt. Twijfel je of de ondergrond je kabel zal beschadigen? Spring dan even een paar keer voor je begint met je 1000 double unders en check de kabel op beschadigingen.

Na verloop van tijd is het normaal dat de kabel zal slijten. Daarom zit er bij je speed rope een reservekabel zodat je deze kunt vervangen. Aangezien dit het eerste onderdeel is wat aan slijtage onderhevig is, zul je hierdoor veel langer plezier hebben van je speed rope.

double unders uitgevoerd door twee crossfit atleten met een doubleunder speed rope
Double unders

Bescherm de lagers van je speed rope

Je speed rope heeft lagers in de handvatten die ervoor zorgen dat de kabel soepel kan draaien. Deze lagers hebben in principe geen onderhoud nodig, mits er niet te veel vuil in komt. Gooi je speed rope dan ook niet in het zand en zorg dat hij enigszins droog blijft. Bij je speed rope krijg je daarom een handig tasje zodat je hem

Zijn de lagers toch vuil geworden? Je kunt ze makkelijk uit het handvat halen en zo nodig even laten weken in terpentine. Daarna goed droog maken met een doek en zo nodig smeren met een klein beetje WD40. Gebruik hoe dan ook geen water en smeer niet met (te veel) olie. Hierdoor worden de lagers heel vet waardoor vuil juist aan je lagers zal ‘plakken’.

Bewaar je speed rope in het tasje met de kabel opgerold

De kabel van je speed rope is van staal en je wilt voorkomen dat daar een ‘knikje’ in kan komen. Wij adviseren dan ook om je kabel altijd netjes op te rollen en deze in het tasje te bewaren. Hierdoor voorkom je dat de kabel toch een keertje in de knoop komt en je deze per ongeluk in een te kleine hoek buigt. Zit je kabel toch een keertje in de knoop? Haal hem dan even met beleid uit de knoop zonder er hard aan te trekken. Zo voorkom je onnodige beschadigingen aan je kabel.

gewichtsvest in de kleur zwart 9kg gedragen door een mannelijke crossfitter die een speed rope vasthoudt
Gewichtsvest zwart 9kg combineren met een speed rope


Onze producten over dit onderwerp


Meer informatie over dit onderwerp

Waarom crossfit niet zonder springtouw kan

Crossfit bestaat niet zonder springtouw. Double unders zijn een vast onderdeel van vele WOD’s en de combinatie van kracht, [...]

Speed rope kopen? Alles wat je moet weten!

Ben je van plan om een speed rope voor crossfit te kopen? Het aanbod is groot, de variatie in [...]

Speed rope gebruik en onderhoud

Wat is belangrijk bij het gebruik en onderhoud van je speed rope? Om de levensduur en kwaliteit van je [...]


Alles voor jouw crossfit workout

De waardering van www.doubleunders.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 70 reviews.